Қазақстан Республикасы Президентінің азаматтарды құқықтары мен бостандықтарын қорғау және қамтамасыз ету тетіктерін жетілдірудегі басты рөлі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала ҚР азаматтарының құқықтары мен бостандықтарының кепілі ретінде ҚР Президентінің қызметінің негізгі бағыттарын талдауға, осы қызметтің өзгешілігін анықтауға арналған. Автор Президенттің халықтың әлсіз топтарын қорғау жөніндегі қызметінің ерекшеліктерін ашады. ҚР Президенті Қазақстан Республикасында конституционализмнің институционалдық компонентінің аса маңызды элементі болып табылады. ҚР Конституциясы Республика Президентінің азаматтардың құқықтары мен бостандықтарын сақтау кепілі ретінде болатынын бекітеді. ҚР Президентінің жолдауында әлеуметтік секторды дамытуға үлкен мән беріледі.Түйін сөздер: ҚР Президенті, Президенттің Қазақстан халқына жолдауы, ҚР азаматтарының құқықтары мен бостандықтары, азаматтардың құқықтары мен бостандықтарын қоғау тетігі.