Қазақ қоғамындағы әдет-ғұрып заңдарының әлеуметтік маңызы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада ежелгі қазақ даласында ру-тайпалар кезеңінен бастау алған әдет-ғұрып, салт-дәстүрлер, Қазақ хандығының құрылуымен халықтың саяси мінез-құлқының, ұлттық психологиясының қалыптасу жолдарын уақыттың талай сындарынан өткергендігін ескере отырып, Қазақстанның мемлекет ретінде қалыптасу кезеңіндегі қазақ қоғамындағы әдет-ғұрып заңдарының әлеуметтік маңызы қарастырылған.Қазақтардың тұтас ұлт, өзіндік ел халқы ретінде пайда болуы Шығыс Дешті Қыпшақтың кең-байтақ аумағындағы саяси, әлеуметтік-экономикалық процестердің дамуына «Жеті Жарғыға» байланысты сараптама жасалған.Түйін сөздер:әдет-ғұрып заңдары, қазақ қоғамы, әлеуметтік мемлекет.