Жаһандану контекстіндегі әлемдік мемлекет пен құқық идеясы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада әлемдік мемлекет пен құқық кейбір аспектілері қарастырылады. Әлемдік мемлекет пен құқық теориясы құрылымы мен құрылысын құрайтын негізгі ережелер туралы автордың көзқарасы талданылған. Әлемдік мемлекет пен құқық теориясы жасалған, көптеген факторлар есептелмесе, мемлекеттік-құқықтық құрылымда жаһандық үрдіспен байланыссыз.Түйін сөздер: әлемдік мемлекет пен құқық теориялары, әлемдік қауымдастық идеясын қабылдаудағы қарама-қайшылықтар, егемендік, қарама-қайшылық.