Балалардың денсаулығына және дамуына зардабын тигізетін ақпараттан қорғау саласында тиімді заңнаманы құру жағдайы ретінде, өсіп келе жатқан ұрпақты рухани-адамдық тәрбиелеудің және дамуының Тұжырымдамасын әзірлеу қажеттілігі туралы (құқықтық және әлеуметт (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Балалардың денсаулығына және дамуына зардабын тигізетін ақпараттан қорғау саласында тиімді заңнаманы құру жағдайы ретінде, өсіп келе жатқан ұрпақты рухани-адамдық тәрбиелеудің және дамуының Тұжырымдамасын әзірлеу қажеттілігі туралы сұрақтары қарастырылады. Ғылыми мақалада авторлар «Балалардың денсаулығына және дамуына зардабын тигізетін ақпараттан қорғау туралы» 2013 жылы Мәжіліс депутаттарымен әзірленген және қарастырылған Қазақстан Республикасының балалардың денсаулығына және дамуына зардабын тигізетін ақпараттан қорғау бойынша ішкі мемлекеттік заңды қабылдауын тұжырымдайды. Сарапшылардың қорытындылары негізінде авторлар балалардың денсаулығына және дамуына зардабын тигізетін ақпараттан қорғау саласында тиімді заңнаманы құру жағдайы ретінде, өсіп келе жатқан ұрпақты рухани-адамдық тәрбиелеудің және дамуының Тұжырымдамасын әзірлеудің қажеттілігін негіздейді.Түйін сөздер: адамгершілік және рухани тәрбие, адам құқығы, ақпараттық қауіпсіздік.