Қазақстан Республикасының тарихи-мәдени маңызы бар жерлерді қорғау туралы заңнаманы қалыптастыру және дамыту мәселесі бойынша: халықаралық және ұлттық аспектілер (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазақстанның тарихи-мәдени мұрасын қорғау туралы заңнаманың қалыптасуы мен дамуы,оның ішінде жер-құқықтық аспектілері атты зерттеу жұмысының нәтиже қорытындысы ретіндежазылған ізденіс жұмысы. Қазақстан Республикасындағы тарихи-мәдени мақсаттағы жерлердіұтымды пайдалану және қорғау саласында қолданыстағы заңнаманы жетілдіру жолдарынұсынды. Тарихи-мәдени мақсаттағы жерлерді қорғау, пайдалану қатынастарының құқықтықреттелуі, осы жерлерді мемлекеттік реттеудің ерекшеліктері көрсетілген. Сонымен қатар тарихимұраларды сақтау мақсатында қабылданып жатқан мемлекеттік бағдарламалар және олардыңнегізгі бағыттары келтірілген. Тарихи-мәдени ескерткіштерін сақтап қалу үшін, олар орналасқанжерлердің құқықтық жағдайын дамытып, жақсарту жолдары келтірілген.Түйін сөздер: жер, тарихи-мәдени объектілер, тарихи-мәдени мақсаттағы жерлер, жерқатынастары, тарихи-мәдени сараптама, ескерткіштер.