Англо-американдық және романо-германдық құқықтық отбасыларына салыстырмалы сипаттама (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Зерттеу тақырыбы англо-американдық және романо-германдық құқықтық отбасыларынсалыстырмалы талдауға арналған. Ғылыми зерттеудің мақсаты осы құқықтық отбасылардың асамаңызды, елеулі ерекшеліктерін және олардың өзара жақындасу мүмкіндіктерін анықтау болыптабылады. Келешекте англо-американдық және романо-германдық құқықтық отбасылардыңжақындасуы (құқықтық конвергенция) үрдісі тереңдей түседі және жаңа құқықтық институттардыұлттық құқыққа имплементациялау мәселесі зор маңызға ие болады деп күтілуде.Осы мақсаттар үшін автор құқықтық отбасыларын жіктеудің негізгі түрлерін қарастырады,заң әдебиеттерінде «ағылшын құқығы», «жалпы құқық», «англо-саксондық-құқық» терминдерініңқолданылуын талдайды.Қазіргі кезде ұлттық заңнамаға ағылшын құқығының нормаларын имплементациялау мәселесі«Астана» халықаралық қаржы орталығының құрылуымен байланысты белсенді талқылануда.Осыған байланысты жүргізілген зерттеу теориялық жағынан құнды, себебі ол ағылшын құқығынормаларын ұлттық заңнамада қабылдау және қолдануы кезінде туындауы мүмкін мәселелердіанықтауға мүмкіндік береді.Түйін сөздер: құқықтық отбасы, англо-американдық құқықтық отбасы, ағылшын құқығы,жалпы құқық, романо-германдық құқықтық отбасы, континенталды құқық отбасы.