Аудиттің жəне аудиторлық қызметтің мəні (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада аудит жəне аудиторлық қызметтің мəні; аудитке тəн белгілері мен сипаттамасы;Қазақстан Республикасында тəуелсіз аудиттің дамуы қарастырылған. Теориялық ережелердің,Қазақстанның жəне басқа мемлекеттердің тарихи тəжірибесі, қолданыстағы қазақстандықзаңнаманың анализдері негізінде, Қазақстан Республикасының аудиторлық қызметті жетілдіру бой-ынша ұсыныстары мен кеңестері дайындалған.Түйін сөздер: аудит, аудиторлық қызмет, аудиттің стандарттары, «Аудиторлық қызмет туралы»Қазақстан Республикасының Заңы, аудиттің мəні.