Қазақстан Республикасының су заңдарын бұзған үшін заңи жауапкершілік мəселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасының су заңнамасын бұзған үшін заңи жауапкершілік түсінігі ментүрлері қарастырылған. Су заңнамасын бұзғаны үшін заңи жауапкершіліктің рөлі мен мəні жəнеоны одан əрі жетілдірудің жолдары көрсетілген; су заңнамасында жəне оны қолдану тəжірибесіндеқарама-қайшылықтар мен олқылықтар табылды жəне оны жоюдың, жетілдірудің жолдары ұсынылды.Түйін сөздер: су жауапкершіліғі, су заңнамасын бұзғаны үшін заңи жауапкершілік, су қылмыстары,су олқылықтары.