Экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объективтік жағы бойынша саралау мəселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл ғылыми мақалада автор экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстардың объективтікжағы бойынша саралау мəселелерін ҚР күшіндегі жəне жобаланып жатқан қылмыстық заңнамасынегізінде қарастырған.Автор экологиялық қауіпсіздікке қол сұғатын қылмыстарды объективтік жағынан жаңа редак-цияда толықтыруға тырысқан: ҚР ҚК-нің 277,278,279,294 баптары жəне ҚР ҚК-нің (жобасы)329,330,331,348 баптары.Автор зерттеудің нақты нəтижелерін ҚР бағдарламалық құжаттарымен, отандық жəне шетелдік ав-торлар пікірлерімен, шетелдік қылмыстық заңнаманы қолданудың практикасымен жəне эмпирикалықмəліметтермен анықтаған.Түйін сөздер: экология, экологиялық қауіпсіздік, объективтік жақ, экологиялық қауіпсіздікке қолсұғатын қылмыстар, қылмыстарды саралау.