Мал шаруашылығы – азық-түлік қауіпсіздігінің бір бөлігі ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақаланың мақсатына сəйкес елдегі азық-түлік қауіпсіздігінің, оның ішінде мал шаруашылығыныңжағдайы зерттелген. Əлемдік деңгейде өзекті проблемалардың біріне айналып отырған азық-түлікқауіпсіздігін қамтамасыз ету саласында Қазақстан тарапынан қабылданған шараларға, мəселеніңқазіргі жай-күйіне, болашағына қатысты қоғамдық жəне ғылыми пікірлерді талдау қажет. Өзіміздіңбайырғы мал тұқымдарын көбейту арқылы ауыл шаруашылығында, азық-түлік қауіпсіздігін қорғаумəселелері қарастырылған.Түйін сөздер: азық-түлік қауіпсіздігі, мал шаруашылығы, үйірлі жылқы шаруашылығы.