Ветеринарлық қауіпсіздік қамтамасыз етудегі мемлекеттің рөлі мен қызметі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада ветеринарлық қауіпсіздікті қамтамасыз етудегі Қазақстан Республикасыныңұйымдастырушылық-құқықтық механизмі қарастырылған. «Құқықтық реттеу механизмі» түсінігітереңінен зерттеліп, Қазақстан Республикасының отандық аграрлық секторын дамыту саясатыныңнегізгі бағыттары айқындалған. Мақала авторларымен Қазақстан Республикасының ветеринарлыққауіпсіздікті мемлекеттік қадағалауға құқықтық баға беріліп, оны жетілдіруге байланысты ұсыныстаржасалған.Түйін сөздер: ветеринарлық қауіпсіздік, қамтамасыз етудегі ұйымдастырушылық-құқықтықмеханизмі, ветеринарлық қауіпсіздік, агрокəсіптік кешен, Дүниежүзілік Сауда Ұйымы.