«Жасыл» экономикаға өтудің аймақтық саясатының теориялық жəне методологиялық негіздері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада авторлармен «Қазақстан-2050» Стратегиясын жүзеге асыру аясындағы ҚазақстанРеспубликасының «жасыл» экономикаға өту жəне оны жүзеге асыруды құқықтық қамтамасыз етужөніндегі ұзақ мерзімді мемлекеттік бағдарламасының жобасын əзірлеу ұсынылады. Алға қойылғанмақсат жалпы дүниежүзілік қауымдастық жəне Қазақстан үшін де өзектілігі мен қазіргі таңдағықажеттілігімен түсіндіріледі. Қазіргі таңда дүниежүзінде «жасыл» экономиканы құру өте өзектітақырып болып отыр. Қазақстанның болашағы қоғам дамуының барлық тұстарының біртұтастығымен,теңгерімділігімен байланысты. Қазақстан – тұрақты экономикалық дамуды көздейтін, амандықты,денсаулық пен өзінің барлық азаматтары үшін қолайлы қоршаған ортаны көздейтін мемлекет.Түйін сөздер: жасыл экономика, экологиялық қауіпсіздік, азық-түлік қауіпсіздігі.