Еңбек қауіпсіздігін қамтамасыз ету жəне əлеуметтік қорғау мəселесі жөнінде С.С. Сартаевтың ой-пікірлері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақалада əркімнің өмірін, денсаулығын сақтауға деген құқығын іске асыру мəселелерінеқатысты ұлттық заңнамалық нормалардың халықаралық стандарттарға сəйкестігі зерттеуге алынды.Түйін сөздер: еңбек қауіпсіздігі, жазатайым жағдайды тергеп тексеру, еңбек жарақаты, кəсіптікнауқастық, өкілдік.