Еңбектік қатынасын реттеу аясында сот тəжірибиесіне қатысты кейбір сұрақтар (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
ҚР Елбасы Президенті Н.А. Назарбаевтың бағдарлама құжатында əлеуметтік-еңбектік қатынасынреттеу аясында сот тəжірибесіне қатысты жекелеген сұрақтар қарастырылды. Əлеуметтік-еңбекқатынасына анықтама беріледі, ал мамандырылған еңбек сотының əлеуметтік модернизациясыныңқажетті құқықтық бағыты болып танылады. ҚР Еңбек кодексіне келесі ұсынымдарды нормалардыеңгізуін қажет етеді, яғни еңбек құқығына қажетті шектеулері болуы керек.Түйін сөздер: модернизация, əлеуметтік-еңбектің қатынасы, ұжымдық келісім, жұмыскердіңмүдделері, əлеуметтік əріптестік, кəсіподақтың институттары.