Жерге заттық құқықтың теориялық негіздері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасында жерді меншіктену құқығын мысалға келтіріп, заттыққұқықтың қағидаттарын қамтамасыз ету қарастырылған. Қазақстан Республикасының Жер кодексінормаларының анализдері, жердің жеке меншік құқығы мен мемлекеттік меншік құқығын жүзегеасыру арасында айырмашылық болғанын көрсетеді. Теориялық ережелердің, Қазақстанның жəнебасқа мемлекеттердің тарихи тəжірибесі, қолданыстағы қазақстандық заңнаманың анализдерінегізінде, Қазақстан Республикасының жер заңнамасын жетілдіру бойынша ұсыныстар жəнекеңестер дайындалған.Түйін сөздер: Қазақстан Республикасының Конституциясы, Қазақстан Республикасының Жеркодексі, жерге жеке меншік құқығы, жерге мемлекеттің меншік құқығы, жер телімі, жер телімініңиесі, мемлекет.