Сот талқылауын қысқартылған тəртіпте жүргізу туралы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада сот талқылауының қысқартылған тəртіпте жүргізілуінің рөлі мен мазмұны, мəні жай-лы айтылған. Жеделдетілген өндіріс институты қылмыстық процестің бастауларының негіздерінеқайшы келмейді, бұған қоса қысқарту, іс бойынша басты сот талқылауы сатысында өндірісті же-делдету, нақтырақ айтқанда, сот тергеуін қысқартуға мүлдем жол берілмейді деп айтуға болады. Ісбойынша өндірістің тез жүргізілуі іс үшін маңызы бар барлық мəн-жайларды жан-жақты, толық,объективті зерттеуіне қарсы болмауы керек жəне болуы мүмкін емес.Түйін сөздер: сот талқылауы, қысқартылған тəртіп.