Қылмыс «қылмыстылықпен күрес» жəне «қылмыстылыққа қарсы əрекет механизмі» (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада «қылмыстылықпен күрес» жəне «қылмыстылыққа қарсы əрекет механизмі» терминдерінталдау негізінде «қылмыстылықпен күрес» терминімен қатар қылмыстылыққа қарсы əсер ету үшінəртүрлі құралдар мен əдістерді пайдалануға да, олардың өзара сыбайластығына да əсер ететін, со-нымен қатар қылмыстылықты тұтас алғанда да, оның жеке түрлерінде де қолданылуының орын-ды екендігін білдіретін «қылмыстылыққа қарсы əрекет механизмі» тіркесін пайдаланудың негіздіекендігі туралы қорытынды жасалды.Түйін сөздер: қылмыстылық, қылмыстылық пен күрес, қылмыстылық пен күрес механизмі,криминологиялық болжам.