Қазақстан Республикасындағы инновациялық қызмет жəне оны іс жүзіне асырудың құқықтық негіздері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Инновация, жаңа құқықтық ұғым жəне инновацияны зерттеудің теоретикалық негізінде жазылғанзерттеулердің аздығына байланысты шешілмеген мəселелердің көп екендігін көрсетеді. Соның біріинновация түсінігі, инновациялық үдерістің мазмұны, инновациялық қызметтің тиімділігінің арнайыбағалануы, оның мемлекеттік экономиканың дамуына ықпалы, осы салаға байланысты ұлттық жəнеаймақтық жағынан құқықтық реттелуі, инновацияны қаржыландыру, инновациялық бағдарламалармен жобалар, инновациялық-индустриалдық дамудың конституциялық-құқықтық негіздеріжөніндегі мəселелер қазіргі кезге дейін құқықтық зерттеу аясынан тыс қалғандығын байқауға бо-лады. Инновация дегеніміз – өндірістің жəне қоғамды басқарудағы түрлі салаларға енгізілетін,экономикалық тұрғыдан тиімді жəне əлеуметтік, құқықтық, экологиялық тұрғыдан маңызды,зияткерлік меншік объектісі болып есептелетін ғылыми жəне ғылыми-техникалық қызметтің жаңанемесе технологиялық жағынан жетілдірілген үдеріс түріндегі жаңа өнім, тауар, қызмет.Түйін сөздер: Ұлттық инновациялық қор, құқықтық негіздер, Конституция, кодекс, стратегия.