Қазақстан Конституциясы – қоғам мен мемлекеттің демократиялық дамуының негізі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Конституцияға қызығушылық, ең алдымен, кез келген мемлекеттің құқықтық актілерінің арасындаоның айрықша орын алатындығымен, қоғамның өмір сүруінің жалпы танылған тұғырнамасы ретіндекөрінетіндігімен жəне оның мүдделерін ресми білдіретіндігімен анықталады. Сонымен қатарКонституция елдің негізгі заңы ретінде мемлекеттік билік тыныс-тіршілігінің діңгегі болып табылады.Бүгінгі таңда қазақстандық конституционализмді жетілдіруде қордаланған мəселелер əлі дежеткілікті. Сондықтан конституциялық реформаларды жүзеге асыру бойынша қабылданған заңдартұрақты мониторингке мұқтаж.Түйін сөздер: Конституция, қоғам, мемлекет, демократия.