Отандастарды ықпалдастырудың құқықтық реттелуінің өзекті мəселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Этникалық көші-қон саласындағы Германия, Польша, Қазақстан құқықтық жүйелерін талдаунегізінде отандастарды ықпалдастырудың құқықтық реттелуінің өзекті мəселелері қарастырылды.Осы мемлекеттерде ықпалдастырудың құқықтық негіздері мен түрлері зерттеліп, заңнама менқұқыққолдану тəжірибесін жетілдіруге бағытталған ұсыныстар əзірленді. Оған қоса салыстырмалықұқықтық талдау негізінде көрсетілген құқықтық жүйелердегі ықпалдасудың жалпы жəне ерекшебелгілері, артықшылықтары мен кемшіліктері анықталған.Түйін сөздер: отандастар, ықпалдасу, құқықтық реттеу, репатриация, репатриант, шет елдердіңтəжірибесі.