Медиация туралы ұлттық және халықаралық заңдарды салыстырып сипаттау (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазақстанда сот медиациясының дамуын зерттеу мақсаты қойылымды оқыту болып табылады. Жоғарыда көрсетілген максатқа жету үшін сотта сот медиациясының атқаратын қызметін анықтауда медиация порталына мәліметтерді біріктіру. Қарастырылып отырған салада құқық қабылдау тәжірибесін және ғылыми көзқарастарын реттейтін медиацияға қатысты қазақстандық және шетелдік құқық нормаларын зерттеу.Түйін сөздер: медиация, медиация моделі, сот, адам құқығы.