Жазаның қоғам үшін маңызы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада жазаның түсінігіне толық мән беріліп, оның қоғам үшін маңыздылығы айтылған. Жаза мемлекет пен қоғамды реттейтін күш, жаза қоғамдағы қозғалысты, тәртіпті реттейді. Жазамен тұлғаларды қорқыту емес, керісінше саналарына жеткізу. Жазадан емес бірінші кезекте заң бұзудан сақтану керек.Түйін сөздер: жаза, заң, құқық, ереже, тәртіп, қағида, қоғам, мемлекет.