Экологиялық қылмыстардың алдын ала тергеу басында кейбір мәселелері туралы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада қарастырылған кейбір процессуалдық, әдістемелік мәселелерімен криминология және қылмыстық іс жүргізу ғылым өкілдері әзірлеген экологиялық қылмыстардың алдын ала тергеу басында қылмыстық процестi жүргiзушi лауазымды тұлғалары шешеді. Автор айтқандай, экология саласындағы қылмыстар туралы қылмыстық істер, ерекше күрделілікпен атап өтіледі, осы себептен тексерулер жүргізіліп, болған қылмыстар белгілері айқындалуы маңызды ерекшелікпен анықталуда және биологиялық, химиялық, физикалық, экономикалық және құқықтық шаралар кешенді байланыстырылған.Түйін сөздер: қылмыстың белгілері, экологиялық қылмыстарды сотқа дейінгі тергеу, экономикалық және құқықтық іс-шаралар.