Мемлекеттік бюджетке қарыздың төлемін ынталандыру мәселесі туралы: қылмыстық жауаптылықтан босату үшін негіздері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор бюджетке міндетті төлемдер төлеуден жалтару туралы істер бойынша қылмыстық жауаптылықтан босату негіздемелер талдауын базасында және салық төлеуден жалтарды борышты өтеуге байланысты қылмыстық жауаптылықтан босату туралы арнайы ереже енгізу мүмкіндігін зерделеу тырысады. Авторы оңалту негіздер осы ережені қабылдауға ұсынады. Осы ереже мемлекеттік бюджетке төлемдерді арттыру үшін ынталандыру ретінде ұсынылады. Аталған ұсыныстар 2010-2020 жылға арналаған ҚР құқықтық саясат тұжырымдамасында қойылған қылмыстық саясатты ізгілендіру талабына сәйкес болып табылады.Түйін сөздер: қылмыстық жауапкершілік, салық төлеуден жалтару, кедендік баждарды, салықтарды төлеуден босату, құқық, міндет, ақтау негіздері.