Акционерлік қоғамдардың мүлкінің құқықтық режимі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
ұл мақала акционерлік қоғамдардың мүлкінің құқықтық режимінің ерекшеліктеріне арналған. Бүгінгі таңда АҚ заңды тұлғаның ең кең тараған ұйымдастырушылық-құқықтық нысандарының бірі болып саналады. Осы кезеңдегі Қазақстан Республикасының экономикасының дамуында кәсіпкерліктің негізгі нысаны болып ең кең тараған ұйымдастырушылық-құқықтық нысандардың бірі ретіндегі АҚ болып саналатын мемлекеттік емес заңды тұлғалар табылады. Бұл мақалада Қазақстанның қазіргі кезеңдегі заңнамасы бойынша АҚ мүлкінің құрылымы мен құрамын анықтауға арналған сұрақтар қарастырылады.Түйін сөздер: акционерлік қоғам, заңды тұлға, жарғылық капитал, мүлік.