Қазақстанның азаматтық заңнамасын преценденттік құқықтың жекелеген ережелерін енгізу негізінде жетілдіру мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала еліміздің құқықтық жүйесін жетілдіру қажеттілігі аясында Қазақстан Республикасының Құқықтық саясат тұжырымдамасын іске асыру ерекшеліктерін зерттейді. Автор ағылшын құқығы нормаларының ұлттық құқықтық жүйелердің дамуына қатысты ықпалын қарастырып, преценденттік құқықтың жекелеген ережелері негізіндегі қазақстандық азаматтық заңнаманы дамуытудың негізгі бағыттарын талдайды. Азаматтық заңнаманы жетілдірудегі маңызды мәселелердің бірі сот практикасы ролін күшейту болып табылады.Түйін сөздер: азаматтық-құқықтық қатынастар, корпоративтік қарым-қатынастар, имплементация, өнегелік құқық, ағылшындық құқық, интеграциялық құқықтық база, халықаралық стандарттар, заңнаманы үйлестіру.