Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының конституциялық-құқықтық мәртебесі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақалада «Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының» конституциялық-құқықтық мәртебесі қаралды. Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының діни бірлестік ретіндегі зайырлы мемлекеттегі құқықтық жағдайы мен қоғамдық маңызы зерттелді. Мемлекет тарапынан діни бірлестіктерді құқықтық реттеу барысындағы Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының орны қарастырылды. Сонымен қатар Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының қалыптасу кезеңдері көрініс тапты. Қазақстан мұсылмандары діни басқармасының халықтың діни ағартушылық саласындағы маңызына тоқталды. Сонымен қатар діни алауыздықтың алдын алу мен ҚР-дың Ұлттық қауіпсіздікті сақтаудағы маңызы қарастырылды.Түйін сөздер: Қазақстан мұсылмандары діни басқармасы (ҚМДБ), ислам діні, құқықтық мәртебе, мемлекет пен дін арақатынасы, діни бірлестік, Әбу Ханифа мазһабы.