Әлеуметтік бақылау жүйесіндегі азаматтық қоғам институттары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада әлеуметтік бақылау жүйесіндегі азаматтық қоғам институттарының рөлі мен маңыздылығын талқыланады. Қоғамдық бақылау мен мемлекеттік бақылаудағы ара-қатынас мәселелеріне аса мән берілген. Азаматтық бақылау мемлекеттен тәуелсіз занды белгіленген әлеуметтік бақылау жуйесінде демократиялық механизмі ретінде көрсетілген, осы ретте азаматтық қоғам институты өкілетті органдар арқылы тікелей және жанама турде саясатқа және мемлекетік билік органдарының тәжірибесіне әсері көрсетілген.Түйін сөздер: заң, институт, бақылау, азаматтық қоғам, қоғамдық бақылау, мемлекеттік бақылау.