Сот экологиялық сараптамалардың объектілері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасының заңнамасы бойынша қоршаған ортаны қорғау аясында жүргізілетін экологиялық сараптамалардың сыныптары қарастырылған. Сот-экологиялық сараптамалардың басқа сараптамалардан айырмашылығы көрсетілген. Қандай сараптамалардың сыныпқа кіретіндігі белгіленген. Жаратылыстану ғылымдарына сүйене отырып, сот-экологиялық сараптамасының объектілерінің қысқаша сипаттамасы берілген.Түйін сөздер: экология, экологиялық құқық бұзушылық, қылмыс, дәлелдеу, маман, сарапшы, топырақ, ауа, су ресурстары.