Референдум теориясының кейбір aспектілері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала тікелей демократияның ең бір маңызды, қызықты және қайта қарастыруды талап ететін нысаны – референдумға арналған. Референдум заң жобасы бойынша бүкілхалықтық сұрау, бүкілхалықтық дауыс беру ретінде анықталады. Тікелей демократияның бұл нысанының өзгешелігі неде? ХХІ ғасырдың басында, әсіресе соңғы жылдары оны қолдану белсенділігі және пайдалану кеңдігінің өсуі немен түсіндірілді?Түйін сөздер: референдум, бүкілхалықтық сұрау, плебисцит, Конституция, референдум өткізу тетігі.