Ақпаратқа қолжетімділік мәселелері, қоғамның шешім қабылдауға қатысуы мен әділеттілікке қолжетімділігі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада экологиялық ақпараттарды алу көздері қаралған. Ақпараттарға қолжетімділік мәселелері, қоғамның шешім қабылдауға қатысуы мен әділеттілікке қолжетімділігі Қазақстан Республикасының Конституциясымен кепілденген. Экологиялық ақпараттарды алу, сақтау және тарату Конституциялық құқығын жүзеге асыру оны жинау мен ұсыну тиімділігіне байланысты.Түйін сөздер: заң, құқық, экологиялық ақпаратқа қолжеткізу, қоғам, қоршаған ортаны қорғау.