Прокуратура елеу актілері прокуратура органдарының құқықтық мәдениеттің көрсеткіші ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада прокурорлық елеу актілерінің жағдайы қарастырылған. Прокуратура органдарының құқықтық актілерінің мақсаттары, мәні және құрылымы зерттелген. Осы актілерді рәсімдеуге байланысты кеңестік және қазақстандық заңгерлердің пікірлері келтірілген. Автор шет мемлекеттерінің тәжірибесі туралы мәліметтер, ақтау үкімдерін шығару туралы тарихи статистикалық мәліметтерді, сонымен қатар, ақтау үкімін шығару кезіндегі және оны шығарып болғаннан соң пайда болатын мәселелерді көрсеткен. Осы прокурорлық актілердің қойылатын талаптарға сай болу мәселесі зерттелінген. Түйін сөздер: прокурорлық елеу актілері, заңдылық, прокурор, ұйымдастыру-техникалық талаптар, заңи техника.