Қылмыстық процесс қағидаларының жүзеге асырылуықылмыстық-процестік заңнама сапасының көрсеткіші ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қылмыстық процесс принциптерінің жүзеге асырылу мәселелері заңдылықты және құқықтық тәртіпті, қылмыстылықпен күресуді нығайтуға бағытталған мемлекеттің саяси-құқықтық бағдарламасын орындаумен байланысты өзектеледі. Бұл көрсеткіштер қылмыстық процесс принциптерінің отандық мемлекет және құқық теориясының, конституциялық және салалық құқықтың жетістіктеріне табан тіреуші қылмыстық-процестік ғылым теориясында ары қарайғы зерттеулерді талап етеді.Түйін сөздер: қылмыстық процесс принциптері, қылмыстық процесс принциптерінің жүзеге асырылуы, тұлға құқықтары мен бостандықтарын қорғау, адамның жеке басына қол сұқпаушылық, күдіктіні ұстау.