Қазақстан Республикасының қылмыстық, қылмыстық-процессуалдық және жедел-іздестіру заңнамасында тұжырымдамалық-категориялы аппараттардың кейбір аспектілері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала Қазақстан Республикасының жедел-іздестіру, қылмыстық іс жүргізу қылмыстық заңының жекелеген бөлімдері аппараттарының түсінігін қарастыруға арналған. Тәжірибедегі жедел-іздестіру, қылмыстық іс жүргізу және қылмыстық заңнамаларын қолданудағы олардың айырмашылықтары мен қарама-қайшы қиындықтарының туындауын анықтайды. Түйін сөздер: қылмыстық құқық бұзушылық, қылмыс, жедел іздестіру қызметі, жедел іздестіру іс шаралары, қылмыстық іс, сотқа дейін тергеу.