Жоғары жиілікті токтарды қолдану үшін жалған валютаны идентификациялау (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада контрафактілі банкноттарды тану үшін жоғары жиілікті ағымдарды пайдалануқарастырылады. Құжат пен құжат айналымы қазіргі қоғамның сөзсіз серіктестері болып табылады.Дегенмен, қазіргі заманғы әлемде құжаттардың айналымына контрафактілік құжаттарды жасаумен енгізудің жаңа және барынша тиімді жолдары үнемі пайда болады.Қазіргі уақытта көшіру және баспа техникасы мен компьютерлік техника кеңіненқолданылады. Бұл елдегі экономикалық тұрақсыздыққа, органдардың және құжаттар шығаратынтұлғалардың қызметін бақылауды әлсірету, жеткілікті сот-техника мен айналыстағы маңыздықұжаттар үлгілерінің болмауы. Нормативтік актілердің жеткіліксіз үйлестірілуі, терминологияныңбіркелкілігінің болмауы құқық қорғау қызметіне кедергі келтіреді, құжат айналымы саласындағықылмыстық қол сұғушылықтар үшін қылмыстық жауапкершілікті жүзеге асыру механизмініңбұзылуына әкеліп соқтырды. Жасандылықты, жалғандықты және жасандылықтың басқа түрлерінеқатысты көптеген зерттеулерге қарамастан, олардың басым көпшілігі белгілі бір қылмыстыңқылмыстық-құқықтық реттеу мәселелерін талдайды. Әдетте, олар күрделі сипатқа ие емес жәнеосыған байланысты тиісті қылмыстарды қалыптастыру мен өзара байланыстырудағы ішкі өзарақарым-қатынастар мен заңдылықтар анықталған жоқ.Түйін сөздер: қоғам, пән, объект, қылмыс, адам, саясат, қоғам, заң, жауапкершілік, заң,эквивалент.