КОРПОРАТИВТІК ТОПТАРДЫ ЗАҢДЫҚ РЕТТЕУДІ ЖЕТІЛДІРУ МАҚСАТЫНДА ҚАЗАҚСТАНДЫҚ ҚҰҚЫҚПЕН ТРАСТАРДЫҢ ҚҰҚЫҚТЫҚ К (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
«Мемлекет басшысы Нұрсұлтан Назарбаевтың бес институционалдық реформаларды жүзеге асырудың 100 қадамын» бекіткен Ұлттық даму жоспарын жариялау және ««Астана» халықаралық қаржылық орталығын құру туралы Конституциялық заңның қабылдануы» қазақстандық құқықтың дамуының жаңа бағыттарын анықтады және ағылшын құқығының құқықтық концепцияларын рецепциялау сұрақтарын белсенді жетілдіруді анықтады. Аталған мақалада іскерлік айналымды нақтылай және тұрақтандыра отырып, жергілікті шетелдік инвесторлардың қазақстандық компаниялардың тиістілігінің жариялылығына байланысты болатын кедергілерді болдырмау мақсатындағы трастаның нақты сипатын анықтайтын шарттық конструкцияны қолдану мүмкіндігі туралы мәселе қарастырылады.Түйін сөздер: траст, сенімгерлікпен басқару, сенімгер басқарушы, пайда алушы, акционер.