Әкімшілік әділеттілік: теориялық және әдіснамалық модельдеу мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Ағымдағы әкімшілік-құқықтық реформалар шеңберінде қабылданған барлық әрекеттергеқарамастан, Қазақстанның әкімшілік әділеттігі әлі қалыптаспаған және ол қалыптасу сатысындатұр. Әкімшілік сот төрелігін одан әрі дамыту үдерістері мемлекеттің қоғамдық-құқықтық қызметіосы саладағы алдыңғы қатарлы халықаралық тәжірибені қолдану арқылы осы мәселені неғұрлымдамыту қажеттігін талап етеді.Мемлекеттік реформаның барлық сатыларында қалыптасқан кемшіліктерді толтыруүшін Қазақстандағы әкімшілік заңнаманы және тұтастай әкімшілік-құқықтық қатынастардыжетілдіруге бағытталған мәселелер күрт көтерілді. Реформалардың тағы бір негізгі идеясықылмыстық және азаматтық сот ісін жүргізумен қатар мақсаты сот төрелігінің толық нысаныболуға тиіс болатын әкімшілік әділет және әкімшілік сот ісін жүргізуді қалыптастыру болды.Қазақстандық құқықтық жүйе шеңберінде дамып келе жатқан әкімшілік әділеті әкімшілік-құқықтық қарым-қатынас теориясының аясында ғана қарастырылуы тиіс, яғни әкімшілкқоғамдық даулар әкімшілік сот ісін жүргізу тәртібімен әкімшілік соттармен қатаң дамып кележатқан әкімшілік әділеті аясында қаралуы тиіс.Түйін сөздер: әкімшілік әділет, әкімшілік құқық, әкімшілік сот ісін жүргізу, соттық бақылау,сот қорғауы, құқықтары мен бостандықтары, әділеттілік, қоғамдық-құқықтық даулар, әкімшілік-құқықтық реформалар.