Биологиялық агенттерді қолданумен жасалған терроризм актілерін тергеу барысындағы соттық сараптамалардың мүмкіндіктері туралы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала ортаның биологиялық агенттермен зақымдануы жағдайын дәлелдеу үшін соттықсараптамаларды қолдану сұрақтарына арналған. Тақырыптың өзектілігі, отандық ғылымиәдебиеттерде аз зерттеліп, биологиялық агенттердің түсінігі, олардың ерекшеліктері,биологиялық құралдарды қолдану арқылы терроризм актісі орын алғанда қоршаған ортаныңэлементтеріне әсер етуі қарастырылмаған.Зерттеудің мақсаты санитарно-эпидеомиологиялық сараптаманың классын көрсету.Сараптамалардың нақты түрлерінің объектісінің түсінігі, эксперттік зерттеулердің көмегіменшешілуі мүмкін сұрақтар қарастырылған. Бактериалогиялық зерттеулер үшін қосымша жөнелтілуікерек материалдар көрсетілген.Биологиялық агенттер, биологиялық қару, бактериалогиялық материалды индикациялауәдістері туралы биологтардың, эпидеомиологтардың, микробиологтардың, вирусологтардыңғылыми ебектері методологиялық негіз болды.Түйін сөздер: биологиялық қару, биологиялық агенттер, вирустар, бактериялар, уыттар,соттық сараптама, сараптамалар класы, эксперттік зерттеудің түрлері, материалдарды әзірлеу.