Қазақстан Республикасындағы судьяларды дайындаудың өзекті мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада сот жүйесіндегі судьяларды дайындау мәселелері бойынша жүйелі зерттеулер жүргізілді. Зерттеу барасында судьялардың кәсіби қызметі мен білімі және судьяларға қойылатын талаптар туралы ұсыныстар қарастырылды. Шетелдің тәжірбиесі бойынша судьялардың кәсіби деңгейінарттыру, судьяларды іріктеубойынша жүргізіліп жатқан жұмыс туралы салыстырма түрде жазылды. Осымен қатар еліміздегі сот жүйесі бойынша заңдарға, белгілі заңгер ғалымдардың пікірлеріне талдау жасай отырып жан-жақты қарастырылды.Түйін сөздер: сот билігі, судьялардың мәртебесі, сот төрелігі, билер соты, сот актілері.