Жол-көлік оқиғасының себептері мен алдын алу шаралары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада авторлар Қазақстан Республикасындағы жол-көлік оқиғасының орын алу себебі, қылмыстық әрекеттер механизмі, қылмыстың басталу және даму барысы зерттеліп, статистикалық деректер келтіре отырып сараптама жасайды және мәселені шешудің өзіндік жолдары көрсетіледі. Соныменқатар бұл мақаланың аста-рында кез келген жол апатының нақты классификациясы арқылы жаңа көзқараста сипатталған ситуациялардың өзекті сараптамалары, шығу жолдары мен себептері және олардың қайталанбас шешу жолдары берілген.Түйінсөздер: автокөлік, жол-көлік оқиғасы, көлік қылмыстары, көлік құралы.