Сыбайлыс жемқорлыққа қарсы заңңамаларды жетілдіру хақында (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала заң жобаларына және басқа да нормативтік-құқықтық актілерге сыбайлас жемқорлыққа қарсы тәуелсіз сараптама жүргізу міндеттілігі тұрғысынан сыбайлас жемқорлыққа қарсы заңнамаларды жетілдіру мәселелеріне арналады. Авторлар түрлі заңдарды қабылдау кезінде сарапшылардың пікірлерін ескеру және нормативтік-құқықтық актілердің жобаларын дайындау сатыларында жасалған сарапшы топтарының сыбайлас жемқорлық құбылыстарына қарсы ұсыныстарының жүзеге асырылуынқадағалау қажеттілігі жөнінде орынды тұжырымдар жасайды.Түйінсөздер: антикоррупциялық заңнама, антикоррупциялық сараптама, нормативтік-құқықтықактісінің жобасы, антикоррупциялық стратегия.