Қазақстан Республикасының заңнамасы бойынша қоршаған ортаны қорғау саласындағы сараптамалық зерттеулер (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақалада экологиялық құқық бұзушылықты тергеу барысында сараптаманың дәлелдемелік маңыздылығы қарастырылған. Экологиялық сараптама және сот экологиялық сараптама деген негізгі, түйінді ұғымдардың түсінігін анықтап, олардың маңызы және айырмашылығы көрсетілген. Тергеу үстінде жүргізілетін мұндай сот экологиялық сараптаманың мүмкіншіліктерін толық пайдаланған жағдайда ғана тергеуші тергеп отырған қылмысты дер кезінде аша алады.Түйінсөздер: экология, қылмыс, дәлелдеу, процессуалдық әрекеттер, маман, тергеуші, сарапшы.