Қазақстан Республикасыныңжаңа Қылмыстық кодексі бойынша қылмыстардың қайталануы қылмыстардың көптігінің бір нысаныретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұлмақалада қылмыстардың көптігінің нысандарының бірі – қылмыстардың қайталануы ашылады. 2015 жылдың 1 қаңтарында заңды күшіне енген Қылмыстықкодекстегі қылмыстардың қайталануы нормасы біршама өзгеріске ұшырағандығы көрініс тапқан. Қылмыстардың қайталануы ұғымының алғашқы сатылық деңгейі көтерілген. Ендіқылмыстардың қайталануынтек ауырнемесе аса ауырқылмыстар санатындағы қылмыстар жиынтығы ғана құрайды. Сондай-ақ бұдан былай, (кез-келген санаттағы) басқа қасақана қылмысы үшінсоттылығы бар адамның қайталап онша ауыр емесжәнеорташа ауыр санаттағықасақанақылмыстардыжасауы, қылмыстардың қайталануынқұрамайды.Түйін сөздер: қылмыстардыңкөптігі, қоғамғақауіптілік, бас бостандығынан айыру, ауыр қылмыстар, аса ауырқылмыстар.