«Сот-сараптамалық қызмет туралы» заң жобасының өзекті мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала сот сараптамасының әлеуметтік мәртебесін сақтау кепілдігі және ҚР Әділет Министрлігі аясында түрлі сараптамалар жүргізу өкілеттіктерін біріктіру тұрғысында «Сот-сараптамалық қызмет туралы» заң жобасын талдауға арналады. Мақала авторлары талдауға алынған заң жобасын басқа да нормативтік-құқықтық актілер және бағдарламалық құжаттармен салыстыра отырып, олардың арасында елеулі қайшылықтар бар екендігіне көз жеткізеді. Авторлар мақаланы сот-сараптамалық қызмет туралы заңнаманы жетілдірудің, оның ішінде сілтеме нормаларды азайтудың нақты жолдарын көрсете отырып, тұжырымдайды.Түйінсөздер: сот-сараптамалық қызмет, мемлекеттік активтерді басқару, жеке сот сарапшылардың палатасы, басқару әрекеттерін таңдау өкілеттігі, сыбайлас жемқорлыққа бейімділік.