Қылмыстық процестегі тұлға құқықтары мен бостандықтарының қамтамасыз етілу мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақаланың өзектілігі тұтас алғанда қоғамның демократизациялану процесімен, соның ішінде билік институттарымен белгіленеді. Қазақстан мемлекетінің демократизмі халықтың жоғары саяси-құқықтық мәртебесімен ғана емес, сондай-ақ, әрбір адам және азаматтың құқықтық жағдайымен де анықталады. Тұлғаның және мемлекет мүделелерінің ара қатынасы мәселелері қарастырылған.Түйін сөздер: адам, азамат, тұлға, құқықтары мен міндеттері, құқықтық жауаптылық, жеке тұлғаға қол сұқпаушылық, ажыратылмайтын құқықтар.