Алматы қаласының экологиялық проблемасы және шешу жолдары (автокөліктер, жол кептелісінің экологияға зияны) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада автокөліктердің экологияға тигізетін зиянына байланысты зерттеу жұмыстарын жүргізу және экологияға зиян тигізбеудің техникалық қырлары, автокөлік және жол жүру ережелерін халықаралық стандарттарға сәйкестігін қарастырады. Автор мынандай ұсыныстар жасаған. Қала ішінде адами факторларды жоя отырып, электрондық камералардың санын көбейту, жол ережелерін бұзушыларға қатысты заң талаптарын күшейту және жүргізушілердің жауапкершілігін арттыру үшін айыппұлды көбейту шаралары ашып көрсетілген.Түйінсөз: атмосфера, автокөлік, экологиялық проблема, экологияға зиян, еуро стандарт.