Қазақстан Республикасының Президенті Н.Ә.Назарбаетың халыққа жолдауының «Қазақстан жолы 2050» орындалу ішіндегі экологиялық заңнаманың кемістік мәселесінің орны (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының Президентінің Н.Ә. Назарбаетың халыққа жолдауының «Қазақстан жолы – 2050» орындалу ішіндегі экологиялық заңнаманың кемістік мәселесі қысқаша сипатталады, оның басымдылығы мен таяудағы мерзімдегі республиканың заңдық дамуының біршама мүмкіндіктері жазылған. Мақаланың авторы жаңа Жолдау экологиялық заңнаманың аясындағы заң ғылымы мен тәжірибені, заң білімі мен заң тәрбиесін бірыңғай жүйеге тығыз байланысуға көмектесіп, мемлекет пен азаматтық қоғамның құрылымдық әрекеттесу үшін қосымша мүмкіндік құрады деп болжайды.Түйінсөздер: заңнама, құқық бұзушылық, жауапкершілік, «жасыл» экономика, экология.