Қазақстан Республикасының ветеринариялық қауіпсіздікті қамтамасыз етуде халықаралық ынтымақтастың маңыздылығы және осы сала бойынша қолданыстағы заңдарды жетілдірудің мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Қазақстанда реформаларды жүргізу табысты әлемдік экономикалық жүйеге мемлекеттің кiруiмен байланысты болып тұр. Сонымен қатар, экономикалық қызметті ырықтандыруда экономикалық қамтамасыз етудің қажеттілігі бар, осыған орай елдің азық-түлік қауіпсіздігі туындайды және күшейтеді. Қазіргі жағдайда азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету, соның ішінде экономикалық мәселелері стратегиялық тәсілдерді әзірлеу қамтамасыз етілмей жатыр, Қазақстанның тұрақты дамуының болашағы бұлыңғыр болып тұр. Секторларының бірқатар өндіріс транс ұлттық тенденцияларын күшейту керек. Қазақстанның ақпараттық кеңістік көп және ортақ ақпараттық кеңістігіне интеграциялау жоғары болып табылады.Түйін сөздер: азық-түлік қауіпсіздігі, құқықтық қолдау, ветеринария қауіпсіздігі, санитарлық-эпидемиологиялық салауаттылығы.