Қазақстан Республикасында гендік түрлендірілген ағзалардың құқықтық реттеудің кейбір құқықтық мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Нақты мақалада гендік түрлендірілген ағзалардың реттеудің кейбір құқықтық мәселелері қарастырылған. Бүгінгі таңда Қазақстанда гендік түрлендірілген ағзаларды реттейтін заңның қабылдануының қажеттілігі туындап отыр, сондай ақ бұл саланы реттейтін заңнамалардың қайта қаралуы қажет болып отыр. Өкінішке қарай кейбір жетілмеген құқықтық база сонымен қатар нормативтік құқықтық актілер өз тиімділігін жоғалтады, ал Қазақстанда ГМО айналымының аспектілері мүлдем реттелмеген, кейбіреулерінің реттелгендігі соншалықты өз тиімділігін жоғалтып отыр.Түйінсөздер: гендік түрлендірілген ағзалардың, гендік инженирия, құқықтық реттеу.