Заңды жауапкершілік жүйесіндегі әкімшіліқ жауапкершіліктің ерекшелігі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада әкімшілік құқықтық жауапкершілік мәселесі ең әмбебап және ең толық жүзеге асырылатын көрініс ретінде талдайды. Анықтау үшін Қазіргі заманғы әкімшілік құқық теориясының негізгі тәсілдері арқылы әкімшілік жауапкершілік анықтамасы қарастырылған.Бұл зерттеудің басты нәтижесі негіздеу болып табылады, заңды жауапкершілік дербес түрі ретінде әкімшілік жауапкершілікті анықтау үшін әдістемелік тәсілді пайдалану ұсынылады, басты критерийлер қатысуымен қажеттігін негіздейтін: құқықтық жауапкершілігін салалық дифференциациясы өлшемі, ерекше жауапкершілік орындау механизмі, сондай-ақ юрисдикциялық үдерісінің белгілі бір түрі ретінде, сондай-ақ міндеттемесін жүзеге асырады.Түйін сөздер: жауапкершілік, құқықтық жауапкершілік, әкімшілік жауапкершілік, өлшем, іргетас, жіктелуі.